10 x Onderhoudsarme planten

Impact

Hoeveelheid tegels:
Makkelijk:
Groene impact:
Sociale impact:

10 x Onderhoudsarme planten

Voor deze lokale tuinplanten heb je geen groene vingers nodig!

Geen zin om veelvuldig met je handen in de aarde te zitten? Met deze planten is dat geen probleem. Ze hebben zo weinig onderhoud nodig dat je er (bijna) niets voor hoeft te doen.

Vrouwenmantel – Alchemilla Mollis

Een mooie bodembedekker. De groengele bloemen bloeien ongeveer van mei t/m augustus en in de winter blijft de plant ook redelijk wintergroen. Na een regenbui blijven de regendrup- pels als parels op de bladeren liggen.

Tongvaren – ASPLENIUM SCOLOPENDRIUM

Deze plant blijft het hele jaar groen en groeit tot ongeveer 50cm hoog. De varen staat het liefst op een normale humushoudende tuingrond en doet het goed in de schaduw.

ZWANENBLOEM – BUTOMUS UMBELLATUS

De Zwanenbloem bloeit met mooie roze bloemen van (eind) mei t/m juli. Wordt ongeveer 80 tot 100 cm hoog en wordt graag op een zonnige en drassige plaats geplant.

BOSRANK – CLEMATIS VITALBA

Een inheemse klimplant met hartvormige groene blaadjes. Deze zomerbloeier heeft bloemen in verschillende kleuren en trekt veel vlinders en bijen aan.

VINGERHOEDSKRUID – DIGITALIS PURPUREA

De klokvormige bloemen van deze plant zijn er in verschillende zomerse kleuren en bloeien in juni en juli.  De plant is giftig, dus houd dit in gedachten in een kinderrijke tuin.

VERGEET-MIJ-NIETJE – MYOSOTIS SYLVATICA

Deze gezellige classic bloeit van april tot juli. Doet het prima in de schaduw.

ZACHTE NAALDVAREN – POLYSTICHUM SETIFERUM

Een plant die graag in de schaduw staat, dus makkelijk op een donker plekje te planten! Wordt tot 90 cm hoog. Ook in de winter blijft ‘ie mooi groen.

AALBES – RIBES RUBRUM

Een hoge plant (tot ongeveer 180 cm) die veel vlinders en bijen naar je tuin trekt. Naast een kleurrijke toevoeging aan je tuin zijn de bessen ook geschikt voor sap, jam, gelei en wijn.

VETKRUID – SEDUM ‘MATRONA’

Een stevige vaste plant is een laatbloeier; van sepember tot oktober kun je zacht roze bloemen verwachten. De plant staat het liefst op een zonnige plaats.

BLOEDOOIEVAARSBEK – GERANIUM SANGUINEUM

Deze laagblijvende Geranium groeit breed uit en is daarom heel geschikt als bodembedekker en als solitaire borderplant.

Deze inhoud is mede mogelijk gemaakt door Rotterdams Weerwoord, Amsterdam Rainproof, Milieu Centraal, Stichting Steenbreek en IVN Natuureducatie.

Deze lijst is opgesteld door Stichting Steenbreek:
Onderhoudsarme planten | Stichting Steenbreek

Ben je op zoek naar meer tips of inspiratie? Kijk bij onze overige artikelen!

Tegelteller

Gewipte tegels
tot nu toe