Plant Je Mee

Impact

Hoeveelheid tegels:
Makkelijk:
Groene impact:
Sociale impact:

Plant Je Mee

Wist je dat het najaar het ideale moment is om te planten? En groot voordeel: als je in de herfst plant, kun je in de lente genieten van een bloeiende tuin!

Tegenwoordig staat de lente vooral bekend als het ideale moment om te planten. Jammer! Want het najaar is een ideaal moment om aan de slag te gaan in je tuin. Daarom organiseert NL Vergroent ‘Plant Je Mee’, dat loopt in oktober en november. Het NK Tegelwippen duurt nog t/m oktober, ideaal dus om nog een eindsprint te trekken. Tegels wippen en planten maar!

Maar waarom is het najaar het ideale moment? We leggen het uit.

Allereerst, de herfst is een natter seizoen dan de lente. Het regent vaker én door de lange nachten ligt er meer dauw. Je hoeft de planten dus minder water te geven. Wel zo makkelijk en fijn voor de natuur!

Doordat de bodem in het najaar nog warm is van de zomer, kunnen gewassen makkelijker worden geplant. Ook verkeren planten in een ‘slaapstand’ waardoor het planten nog makkelijker is. Wortels kunnen daardoor goed ontwikkelen en de grond heeft meer tijd om aan de wortels te plakken.

Financieel heeft het ook zo z’n voordelen. Kwekers rooien veel planten en bomen in oktober uit de ‘vollegrond’, daardoor is er op dat moment een groot aanbod én gewassen uit de vollegrond zijn vaak een stuk goedkoper dan wanneer het in een container gekweekt is.

Overtuigd? Ga in de herfst je tuin in! Lees meer over het initiatief op plantmee.nl.

Je kunt ook meteen aan de slag met de toolkit van het Plant Je Mee

Deze inhoud is mede mogelijk gemaakt door Rotterdams Weerwoord, Amsterdam Rainproof, Milieu Centraal, Stichting Steenbreek en IVN Natuureducatie.

Meer weten over het Plant Je Mee? Lees verder via onderstaande link:

Plant Je Mee

Ben je op zoek naar meer tips of inspiratie? Kijk bij onze overige artikelen!

Tegelteller

Gewipte tegels in 2024

Totaal gewipt
in alle jaren