Wipper van de Maand April: Simone

“Het zweet stond ons op het gebit, maar we hebben het in één dag gefixt!”

Simone (32) uit Meppel schoot meteen in de actiestand toen haar moeder Jeanette (68) voor haar verjaardag ‘groen in de tuin’ vroeg. Samen met haar broers Joost en Bram en hun partners Rudi, Aleida en Areth lukte het om in één dag meer dan 200 tegels te wippen. Zo kreeg Jeanette een bloemrijke tuin en werd Simone met haar team ‘Wipper van de Maand April’.

Hoe hebben jullie het aangepakt? Was er een strakke rolverdeling of ging alles organisch?

“Omdat het moeilijk is om iedereen bij elkaar te krijgen in het weekend, moest alles in éen dag gebeuren. Een strak plan en duidelijke rolverdeling waren wel nodig. Broer Joost hield zich als ‘aannemer’ bezig met frezen en zorgde ervoor dat alles waterpas was. Areth, Rudi en Bram waren de sjouwers en Aleida en ik hebben heel veel gegraven. Maar eigenlijk sjouwden, zwoegden en groeven we allemaal wel.”

Hebben jullie groene vingers of hebben jullie zomaar wat gedaan?

“Nee, geen groene vingers maar ook niet helemaal zomaar iets gedaan. We wisten bijvoorbeeld dat we het zand eruit moesten graven totdat we bij de aarde terechtkwamen. Dat was wel een tegenvaller, want er bleek heel veel zand onder de tegels te zitten. Toen dat er allemaal uit was en we het met beplantbare aarde hadden gevuld, hebben we het opgeleverd. Mijn moeder heeft de planten er in gedaan. Ze heeft gekozen voor wilde bloemen en vlinderstruiken met als doel insecten aan te trekken.”

Ging alles volgens plan?

“Ja eigenlijk wel. Het zand hebben we via Marktplaats gratis weggegeven en de tegels zijn door de ‘Tegeltaxi’ van gemeente Meppel’ opgehaald. Dat maakte alles wel een stuk makkelijker.”

Smaakt het naar meer?

“Ja zeker! We gaan in september de andere kant van de tuin aanpakken. Weer in één dag met z’n allen, precies zoals we het nu hebben gedaan. Het enige wat we wel anders zouden doen, is meer stucloper in de gang, want het was veel werk om achteraf alles weer schoon te krijgen. Mijn ouders hebben namelijk geen achterom dus we moesten met de volle kruiwagens door het huis. Het regende die dag ook nog, dus er lag overal modder. Dat doen we in september anders!”

Wat is dé wiptip voor andere wippers?

“Maak er vooral een leuke dag van met z’n allen. Zorg voor wat lekkers te eten en drinken, mijn vader had bijvoorbeeld een enorme pan soep gemaakt. En dan gezellig met het hele team aan de slag. Het is ook een leuk cadeau om te geven. We hebben onze ouders al genoeg bosjes bloemen en aftershaves gegeven door de jaren heen. Hier hebben we mijn moeder echt heel blij mee gemaakt.

Foto en tekst door Manon van der Zwaal

Deze inhoud is mede mogelijk gemaakt door Klaverblad Verzekeringen.

Ben je op zoek naar meer tips of inspiratie? Kijk bij onze overige artikelen!

Wipper van de Maand mei: Carlijn

Carlijn verheugde zich enorm op een groene tuin en liet er geen gras over groeien...

Lees het interview

Tegelteller

Gewipte tegels in 2024

Totaal gewipt
in alle jaren